Bingovarianter

Många tror att det bara finns en variant av bingo. Men riktigt så är inte fallet. Online finns det nämligen flera olika typer av bingo att välja mellan och oavsett vilken speltyp man föredrar kan man räkna med att finna sin favoritsort.

Klassisk bingo
När man spelar online kan man såklart finna klassisk bingo som har spelats i Sverige i över 50 år. Här handlar det om att pricka in upplästa siffror på sin bingobricka och lyckas man ha alla siffror på en rad vinner man partiet. Det här är kanske den allra vanligaste sortens bingo att spela. I spelet har man en bricka med fem rutor. I varje ruta finns det olika nummer och vid fem i rad lodrät, vågrät eller diagonalt är man en vinnare.

Kobingo
På internet har det blivit relativt vanligt att spela kobingo. Ofta sker spelet genom en simulering. Det går till så att spelaren ser en hage med en ko. Hagen delas sedan upp i ett antal mindre rutor. Spelaren ska sedan satsa pengar på den ruta som denne tror att kon kommer att bajsa i.

Variantbingo
I den här typen av bingo har man en mycket stor bingobricka. Oftast innehåller den tre vanliga brickor, och det gör att man som spelare får med alla spelets 75 olika nummer. Inget nummer kommer att förekomma mer än en gång. Man spelar sedan precis som i klassisk bingo, men när en vinnare kommit fram tar inte spelet slut utan det går vidare. Som vinnare kan man få ett pris när man får en, två, tre eller fyra rader fyllda. Den som får en hel bricka full först vinner det största priset. Den här typen av bingo erbjuds nästan överallt online och det är den näst vanligaste varianten att spela då det är lätt att vinna och många vinster delas ut.

Snabbingo
Det här är ett bingospel som i mångt och mycket liknar klassisk bingo. Men det går mycket snabbt. När man spelar online kan det vara klokt att använda sig av automatisk kryssning av nummer istället för att fylla i själv. Det kan nämligen vara mycket svårt att hänga med i svängarna.

Mönsterbingo
Om man spelar mönsterbingo går allt till som i den klassiska varianten av bingo. Man använder en vanlig bingobricka, men det finns en mindre skillnad. Det handlar inte om att man ska få fem i rad, utan här ska man istället lyckas fylla i det mönster som finns förtryckt på brickan. Det är ofta roligt att se vad det är som växer fram på brickan och dessutom finns det en större chans att vinna då det ofta måste dras flera nummer innan någon hinner få ett mönster helt ifyllt. Det ger också lite förnyelse och omväxling om man är van vid att bara sitta och pricka i nummer.

Oavsett om man är en van bingospelare eller aldrig har spelat förut kan man alltså finna flera olika roliga bingovarianter att spela online. Kanske kan man dessutom hitta en helt ny favorit att spela?